Nejlepší způsob skladování vanilky je ve vakuovém balení. Po rozbalení pak uzavíráme do skleněné nádoby, kterou ale pravidelně odvětráváme. Pokud i tak vanilkové lusky vyschnou, můžeme je před použitím krátce ponořit do teplé vody, aby lusky opět změkly.
Elegantní skleněnou dózu se šroubovacím hliníkovým uzávěrem a kvalitním silikonovým těsněním naleznete i v naší nabídce zde.
Počet komentářů: 2
Dobrý den,
ráda bych si kupila balení po 10 ks vanilky, ale spotřebovávat je s jistotou budu průběžne během několika měsíců. Jak tedy řešit skladování? Jak dlouho poté lusky vydrží po otevření originálního obalu? Dá se uchování zajistit pomocí Vámi nabízené dózy? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, správně skladovaná vanilka po otevření vydrží minimálně rok. Je potřeba zamezit vysušení a oxidaci. Ze suché vanilky se složitě vyškrabává cenná dužina, lze jí ale s klidem použít do cukru, nebo používat semletou. Oxidace snižuje kvalitu aroma.
Máme ověřeno, že námi nabízená dóza je na skladování ideální, můžete ale s klidem použít i jiný vhodný obal (např. z doutníků), který udržuje vlhkost a nemá zbytečně velký objem (kvůli oxidaci).
Přidat komentář